主頁 > Uncategorized > 搵食o者、犯法啊?

搵食o者、犯法啊?

毒奶事件o黎到今日,其實都唔駛點樣查,用三個字就可以總結晒,點解o的人會落三聚氰胺。

「搵食o者!」

所以根本就冇乜所謂「不可思議」,亦都唔需要話中國「道德淪亡」,因為大家都係要搵食o者!

「你做乜落呢o的o野啊?」「搵食囉!」

「呢o的化學o野o黎喎,可能食死人喎?」「犯法啊?」

學子華兄話齋:如果嫌「搵食o者」都唔足以支持自己o既行動,就加埋「犯法啊」,冇o野係解決唔到o既!

「細路你都毒?」「搵食o者!」

「你個仔o黎喎?」「犯法啊?」

所以o的銀行o的師奶阿叔阿伯阿婆買LB Mini Bond,都係同一原理o黎o者!

「你做乜我阿媽買呢o的o野啊?」「搵食o者!唔係我今個月點交Quota?」

「明知有風險做乜唔同佢講?」「犯法啊?投資o既o野有升有跌架嘛!」

「你而家誤導人就係犯法!」「搵食o者!大家都要開飯,我想架~~~~~」

See,用呢兩句說話,就可以總結晒近排o既事,呢個世界真係簡單!

廣告
分類:Uncategorized
  1. 仍無迴響。
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: