主頁 > Uncategorized > 自甘膠落

自甘膠落

有時我好唔明白,有o的論壇o既版主,擺明係做錯o野,仲要錯到好離譜,俾人踢爆又要係咁滿口歪理保命,甚至下面仲有成大班人幫佢講好說話。

今日,聽君一席話後,終於醒覺晒!

最中point就係整件事重點係「版主恐嚇會員」…
唔明點解會有咁多人(大部份係玩家,既得利益者)會話咩「係佢兩個人之間既事」,「私人恩怨」,「做咩搞大件事」等等…

大模私樣地樣扮中立,持平,息事寧人,追求共產黨最鍾意講既和諧(即係叫你咪搞串個party收聲)…

人,根本就係自私…呢d係天性…你自私冇人會blame你…
一個論壇可以話係社會既縮影…無論你上論壇吹水玩樂定係係社會入面做人…
今日唔關你事你大可以不聞不問…隔岸觀火…什至為保自己既得利益而落井下石…助紂為虐…

但係請你緊記一句…他朝君體也相同…
你今日要「和諧」…but remember, you"ll pay for it someday!

而家終於明白點解而家香港o既網上世界,會咁多o靚仔自甘「膠」落啦!

只要有甜頭,製造到一大群既得利益狗,就可以無所不用其極,鐘意玩邊個就玩邊個,當o的法律、規則係死o既,一出事就有成大班狗o係度幫你顛倒是非!

難怪點解o的人話年青人「一代不如一代」,自己都自甘膠落,唔可以怪人睇你唔起!

廣告
分類:Uncategorized
  1. 仍無迴響。
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: